T. +34 93 848 32 26 | M. +34 691 436 020

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

Hem fet canvis al projecte d’extraescolars!!!, amb l’objectiu que els infants trobin més oferta i així puguin triar el que més els agrada i acompanyar a les famílies amb l’organització diària. Així doncs trobareu més oferta d’extraescolars i més dies (de dilluns a dijous), mantenint l’horari de 16,30 a 17,00h berenar i de 17h a 18h l’activitat.

Expressió Corporal, dijous de
P3 a P5

T’agrada ballar, saltar, cantar, girar, inventar, jugar, fer-te el pallasso … O escoltar música mentre t’estires? Això i molt més farem a les classes d’Expressió Corporal.

L’expressió corporal és una manera d’aprendre a través de la creativitat del mateix cos i les seves possibilitats. És un terme antic que es nodreix de tècniques corporals molt diverses, la relaxació, el ioga, la dansa, la psicomotricitat, el teatre, el clown, l’expressió oral, la música, la improvisació …
És una activitat lúdica i creativa que afavoreix l’autoconeixement i l’expressió personal, l’autoacceptació i l’empatia, el desenvolupament de capacitats psicomotrius i l’autogestió emocional; sent, al seu torn, és una manera d’iniciació, a través del joc i l’exploració, en variats llenguatges artístics.

Danses d'arreu del món dijous de
P3 a P5

En aquests dansarem, aprendrem per trimestre, danses d’arreu del món, aprendrem mitjançant el joc i gaudirem una bona estona de dansa i música.
 
L’objectiu dels tallers es gaudir, estimular el ritme i l’expressió corporal i conèixer danses d’altres llocs.
 

Creació i expressió artística, dimarts de P3 a P5

Són classes amb un plantejament molt lúdic i amè que tenen com a objectiu crear un ambient de classe agradable i divertit on els nens se senten a gust i desenvolupen interès per l’idioma a part de practicar-lo. Se segueix un temari i es fan sobretot:

Jocs i activitats orals (per exemple, comprendre instruccions, reconèixer i expressar oralment vocabulari…)

Cançons: Exposen els alumnes al vocabulari clau en un context musical i amb ritme. En posem sovint! Gairebé sempre acompanyem d’accions.
Teatre: representació dels contes que motiva els nens a parlar l’anglès. Fan les accions i repeteixen el diàleg.

Contes: estimulen la imaginació, desperten la motivació i proporcionen un context significatiu, fet que constitueix un vehicle d’aprenentatge de l’anglès idoni.

Treballs manuals: serveixen per treballar el vocabulari de forma visual, ajuden a retenir i consolidar el que es treballa a classe.

Amb aquesta activitat de Teatre adreçada a l’alumnat d’educació infantil pretenem aproximar el teatre als infants a través del joc. El Teatre no és res més que jugar a ser un altre o jugar a explicar a una història, i els infants d’aquestes edats són “professionals” dels jocs, per tant és una edat molt bona per que comencin a sensibilitzar-se amb les diferents formes de Teatre.

A més, a partir del Teatre es treballen moltes capacitats (com pot ser la coordinació, la memòria, l’expressió corporal, l’expressió oral, sentit del ritme i de l’oïda…) que poden repercutir positivament en altres àmbits del desenvolupament de l’infant. A part d’això, el Teatre també inculca valors com ara la creativitat, la imaginació, el companyerisme i el respecte per als altres.

“Sentir no és un procés passiu” (A.Damasio)
Sentir necessita escolta interna, autoconeixement i reconeixement.

“Pensant amb el cor” és una proposta emocionant de dinàmiques ludocorporals. L’expressió de les emocions és intensa en els infants. Freqüent, oscil.lant i constant.

A través del joc i el cos aprendrem a identificar i fer visibles les emocions per tal de validar les seves funcions i incorporar recursos per a poder gestionar-les.
La música, la pintura, el moviment, la paraula, la literatura, la filosofia, els jocs en parella i en grup ens acompanyaran per afavorir el coneixement d’un mateix.
Perquè els infants mereixen ser i sentir qui són, no el que volem que siguin i sentin.

Art creatiu de 1r a 6è

Un taller setmanal on acompanyem els infants en el seu procés creatiu, donant molta rellevància al reciclatge.

A partir de materials reciclats creem nous objectes i usos, donant una segona vida a capses, cartrons, ampolles…

Fem treballs d’una sola sessió i altres de llarga durada, mantenint l’infant motivat i gaudint de la seva propia evolució durant el procés creatiu.

No cal dur eines, però eventualment demanem als infants que portin alguna cosa de casa (sempre material per reutilitzar i molt puntualment algun objecte per alterar -sempre procurant que sigui de baix cost-).

Gimnàstica rítmica,dimarts de 1r a 6è

Una extraescolar per iniciar a les nenes i els nens en la tècnica de la dansa, indicant-los el nom propi dels exercicis i passos que componen la dansa, tot ajudant-los a descobrir el seu propi cos o les seves possibilitats d’expressió.

Escacs de 1r a 6è

El principal objectiu a les sessions d’escacs és que els nens/nenes es diverteixin jugant a
aquest joc mentre aprenen totes les normes, adquireixen nous coneixements sobre estratègies
,
tàctiques així com els valors que ens proporciona aquest joc-ciència-esport.
Cada sessió consta d’una primera part teòrica, en la qual el professor dóna les seves
explicacions i fa participar de forma activa als alumnes a pensar i raonar entre tots, i d’una
segona part més pràctica, en la qual els alumnes juguen entre ells, aplicant els coneixements
obtinguts.

Iniciació al Circ de 1r a 6è

Aprendrem diferents tècniques de circ, com l’acrobàcia de sòl, els equilibris i malabars, l’acrobàcia aèria (teles, trapezis) …
Que ets bona fent equilibris o grimpant per aquí? O vols aprendre a fer el pi i fer tombarelles?
Abordarem l’aprenentatge de les diferents tècniques de circ a través del joc … respectant i valorant el ritme i les capacitats de cadascuna. Començarem el primer trimestre investigant les diferents tècniques d’acrobàcies de sòl, equilibris i malabars, i més endavant integrarem les acrobàcies aèries.
El Circ és una activitat integral que pren el cos i el moviment com un joc, juguem a crear, a inventar, a intentar l’impossible, a errar i tornar a provar, vam jugar a superar-nos, a aprendre, a riure i compartir … l’activitat circense fomenta la cooperació, la tolerància i respecte cap als altres, el treball amb l’autoestima, el coneixement i control del mateix cos, el desenvolupament de la creativitat, l’autosuperació i la perseverança

Hola sóc en Joan Just Clopes, tinc 20 anys i us vull presentar  “Jocs Dinàmics”. Aquest anys vaig estar durant dues setmanes amb els nens i nenes del casalet, era el encarregat de organitzar-los jocs i activitats perquè s’ho passesin bé fent esport. Porto 4 anys donant classes de Karate a nens d’edat infantil, aquí el Matagalls ja será el meu tercer anys, com tinc facilitat en tractar amb nens i al veure que van disfrutar aquestes dues setmenes de casalet, va sorgir la idea de que durant el curs podría realizar una classe de jocs i activitats per treballar aspectes físics com la psicomotrictat, els reflexes, la força o la velocitat. Sempre dintre d’un àmbit lúdic i fora de la competició, fent activitats com circuits de rapidesa, exercicis de reacció o treballs de flexibilitat, però sense deixar de banda jocs amb els que disfruten (mata-conills, el mocador, pichi, i infinitats d’esports que apendrem durant l’any).

Espero que us animeu que será molt divertit ¡J

Karate de 1r a 6è

BENEFICIS DE LA PRÀCTICA DEL KARATE PER ALS NENS


 – Estimula la coordinació i l’equilibri a través d’una sèrie d’exercicis que milloren la postura i els moviments.


 – Escurça la velocitat de reacció i el temps d’execució, una habilitat que no només és útil en el pla físic sinó també intel·lectual.


 – Afavoreix una respiració adequada i contribueix a regular el ritme cardíac.  De fet, els especialistes sovint recomanen la pràctica de Karate per complementar el tractament mèdic en els problemes respiratoris i cardíacs.


 – Potència l’orientació espai-temporal i les habilitats viso-motores, permetent que el nen estigui més centrat en el present i més atent al seu entorn.


 – Desenvolupa les habilitats motores, alhora que augmenta la flexibilitat muscular, d’aquesta manera estimula el creixement i ajuda a prevenir l’aparició de trastorns osteomusculars.


 – Permet descarregar l’excés d’energia i augmentar la concentració, això  resulta molt eficaç en els nens que tenen dificultats d’atenció.


 – Enforteix la confiança, l’autoestima i la seguretat, tres qualitats essencials perquè el nen pugui fer front a l’assetjament escolar.


 – Estimula l’autocontrol i el coneixem personal permetent que el nen reguli millor les seves emocions i mantingui sota control la seva impulsivitat.


 – Ajuda a desenvolupar valors positius com la responsabilitat, la tolerància i la companyia.


 – Estimula la capacitat per resoldre conflictes de manera pacífica, una habilitat que resulta molt útil per a la integració social de l’infant.


 – Ensenya a connectar la ment i el cos, a través de l’autoconeixement i l’autoexploració.


 – Educa a l’infant en una forta disciplina i respecte pels altres, qualitats que li permetran ser millor persona.

Classes lúdiques i entretingudes amb l’objectiu de fomentar l’interès per l’idioma i desenvolupar una correcta pronunciació. Totes les activitats que es realitzen (cançons, contes, teatre, jocs didàctics…) segueixen el fil conductor d’un programa didàctic estructurat. Els alumnes aprenen a preguntar i respondre qüestions relacionades amb les seves experiències quotidianes i la seva vida.

Futbol de 1r a 3r

Aquest nou curs el Club Futbol Palautordera oferirà l’extraescolar de futbol que es defineix com un esport formatiu en el qual la competició no és tant important. L’objectiu és gaudir, aprendre, crear hàbits i transmetre valors.

En aquests tallers i a partir d’elements i materials que la mare natura ens ofereix crearem, si si crearem!!

En primer lloc, i per poder disposar d’elles en endavant del curs, aprendrem i prepararem temperes ecològiques a partir de verdures que coneixem.

Per trimestre, es a dir per Nadal, Setmana Santa i estiu, dedicarem els tallers setmanals a crear i elaborar elements que no podríem fer sense la inestimable col.laboració de la natura, i que portarem a casa.

L’objectiu dels tallers i estimular la creativitat i que els infants es sentin bé tant durant el procés de creació com veient el resultat final.

Bàsquet de 1r a 3r

Entenem l’activitat de l’Escola de Bàsquet com la iniciació dels nens i nenes al món de la cistella mitjançant el joc. Per aquesta raó, el principal objectiu de l’escola és que els infants i joves gaudeixin jugant a bàsquet i que aprenguin els fonaments tècnics per a la pràctica d’aquest esport.

El Bàsquet com a esport col·lectiu permet a l’infant relacionar-se amb els seus companys, fet que comporta moltes els avantatges: els nens aprenen a conviure entre ells, a treballar junts, a comunicar-se i a relacionar-se.

Un taller setmanal on acompanyem els infants en el seu procés creatiu, donant molta rellevància al reciclatge.

A partir de materials reciclats creem nous objectes i usos, donant una segona vida a capses, cartrons, ampolles…

Fem treballs d’una sola sessió i altres de llarga durada, mantenint l’infant motivat i gaudint de la seva propia evolució durant el procés creatiu.

No cal dur eines, però eventualment demanem als infants que portin alguna cosa de casa (sempre material per reutilitzar i molt puntualment algun objecte per alterar -sempre procurant que sigui de baix cost-).

Teatre + Expressió corporal de 4t a 6è

Amb aquesta activitat de Teatre adreçada a l’alumnat de primària pretenem aproximar el teatre als infants a través del joc. El Teatre no és res més que jugar a ser un altre o jugar a explicar a una història, i els infants d’aquestes edats són “professionals” dels jocs, per tant és una edat molt bona per que comencin a sensibilitzar-se amb les diferents formes de Teatre.

A més, a partir del Teatre es treballen moltes capacitats (com pot ser la coordinació, la memòria, l’expressió corporal, l’expressió oral, sentit del ritme i de l’oïda…) que poden repercutir positivament en altres àmbits del desenvolupament de l’infant. A part d’això, el Teatre també inculca valors com ara la creativitat, la imaginació, el companyerisme i el respecte per als altres.

L’objectiu a final de curs és poder representar una obra de teatre.

Bàsquet de 4t a 6è

Entenem l’activitat de l’Escola de Bàsquet com la iniciació dels nens i nenes al món de la cistella mitjançant el joc. Per aquesta raó, el principal objectiu de l’escola és que els infants i joves gaudeixin jugant a bàsquet i que aprenguin els fonaments tècnics per a la pràctica d’aquest esport.

El Bàsquet com a esport col·lectiu permet a l’infant relacionar-se amb els seus companys, fet que comporta moltes els avantatges: els nens aprenen a conviure entre ells, a treballar junts, a comunicar-se i a relacionar-se.

Bàsquet de 1r a 6è

Entenem l’activitat de l’Escola de Bàsquet com la iniciació dels nens i nenes al món de la cistella mitjançant el joc. Per aquesta raó, el principal objectiu de l’escola és que els infants i joves gaudeixin jugant a bàsquet i que aprenguin els fonaments tècnics per a la pràctica d’aquest esport.

El Bàsquet com a esport col·lectiu permet a l’infant relacionar-se amb els seus companys, fet que comporta moltes els avantatges: els nens aprenen a conviure entre ells, a treballar junts, a comunicar-se i a relacionar-se.

 

Teatre + Expressió corporal de 1r a 3r

Amb aquesta activitat de Teatre adreçada a l’alumnat de primària pretenem aproximar el teatre als infants a través del joc. El Teatre no és res més que jugar a ser un altre o jugar a explicar a una història, i els infants d’aquestes edats són “professionals” dels jocs, per tant és una edat molt bona per que comencin a sensibilitzar-se amb les diferents formes de Teatre.

A més, a partir del Teatre es treballen moltes capacitats (com pot ser la coordinació, la memòria, l’expressió corporal, l’expressió oral, sentit del ritme i de l’oïda…) que poden repercutir positivament en altres àmbits del desenvolupament de l’infant. A part d’això, el Teatre també inculca valors com ara la creativitat, la imaginació, el companyerisme i el respecte per als altres.

L’objectiu a final de curs és poder representar una obra de teatre.

 

 

Avís de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tinguis la millor experiència d'usuari. Si continues navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies. Clica a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies